
Vi har förhand rostat bönorna, skalat dem, mortlat dem till kakaomassa och först nu förstår jag hur mycket jobb det är med att få fram choklad. Vilket jag nog alltid kommer tänka på då jag avnjuter en chokladbit, chokladkaka eller varm chokladdryck här fram över. Men själva rostningen måste jag nog säga var den roligaste biten i processen, för det var lite som att poppa popcorn. Man rörde och rörde och rörde runt de små bönorna i den stora kitteln och sen plötligt kunde man känna en svag doft av choklad. Ju starkare doften blev ju mörkare blev bönorna och ju mer började de poppa. Ja, hoppa och låta typ precis som när man poppar popcorn hemma. Och då visste man att de var färdiga för att sedan snabbt skalas så det nästan brände om fingertopparna.
Avslutningsvis ställdes man på prov. Fick några frågor att svara på ang det vi gått igenom under workshopen och svarade man rätt fick man behålla sin chokladkaka och ta emot ett diplom.
“Christine has performed exellently and happily completed CocoMuseo´s chocolate workshop and is now able to make artisan chocolate from bean to bar.”
Choco Museo – Granada – Nicaragua
XOXO

Anonym
februari 10, 2014Vilken rolig och intressant upplevelse! Tur att det inte var på spanska! Vi åkte en gång på en guidad båttur, som endast var guidad på vietnamesiska. Det visste vi inte från början… men det var ju tur att utsikten var fin 😉
Anonym
februari 10, 2014Grattis till diplom och jag hoppas att få smaka något av de nya chokladmästarna när ni är åter i Sverige.Siv
Anonym
februari 10, 2014Ja himla tur att det inte var på spanska, för mitt ordförråd hade inte räckt för att workshopen skulle uppskattat så som nu. Ja Siv, när vi kommer kommer det säkert bakas något med choklad som du kan få smaka på. 🙂
Anonym
februari 10, 2014Vilken rolig och intressant upplevelse! Tur att det inte var på spanska! Vi åkte en gång på en guidad båttur, som endast var guidad på vietnamesiska. Det visste vi inte från början… men det var ju tur att utsikten var fin 😉
Anonym
februari 10, 2014Grattis till diplom och jag hoppas att få smaka något av de nya chokladmästarna när ni är åter i Sverige.Siv
Anonym
februari 10, 2014Ja himla tur att det inte var på spanska, för mitt ordförråd hade inte räckt för att workshopen skulle uppskattat så som nu. Ja Siv, när vi kommer kommer det säkert bakas något med choklad som du kan få smaka på. 🙂