Kosta Boda Art Hotel

Christine Av Christine4 Comments3 min read113 visningar
Första helgen på semestern har vi tillbringat i de småländska skogarna på KOSTA BODA ART HOTEL. Vi har ätit gott, sovit skönt, tittat på konst, shoppat på Kosta outlet, njutit av massage, imponerats av Glasbaren och även provat på att själva blåsa glas. En komplett, rolig, intressant och alldeles perfekt helg.

Personligen är jag dålig på konst och vet väldigt lite om framförallt glaskonst. Men ju längre tid som gick på hotellet väcktes nyfikenhet allt mer och mer. Stundtals för att tycka vissa saker var helt enastående fantastiska och inför vissa stå som ett stort frågetecken. Hotellet är inrett med konstglas, både i form av fasta installationer och av konstglasutställningar. Sju av Kosta Bodas välkända formgivare har medverkat vid designen av hotellets olika delar och det var lite som att bo på ett konstgalleri, men med en betydligt högre myshetsfaktor. Vårt rum var dessutom roligt, annorlunda och kvinnligt. Och för någon som älskar glaskonst är detta hotell en guldgruva! Men oavsett intresse för glas eller inte så får man inte åka här ifrån utan att själv prova på hantverket, för det var en riktig höjdpunkt. 

Vi bodde i rum 107 som var inrett av Åsa Jungnelius och i badrummet stod denna enormt stora nagellacksflaska i glas. Den vägde ungefär lika mycket som prislappen (19.000kr) men var riktigt cool. Det roliga var även att allt var till salu. Ville man köpa något av den konst som fanns i rummet (gällde även hela övriga hotellet) var det bara att prata med den trevliga personalen i receptionen.

Vid första anblicken var spa och poolområdet inte riktigt lika fascinerande som övriga hotellet. Fryslort som jag är gjorde även att den stora utomhuspoolen inte fick mer än några handfulla sekunder. Men bastun och jacuzzin var en hit, smoothien god, badrocken mysig, massagen skön, tofflorna bekväma och inomhuspoolen riktigt… ja hur ska man säga, jo både spännande och intressant. Den imponerade verkligen på mig och jag var uppenbart inte den enda som fängslades av att det dolde sig en KONSTGLASUTSTÄLLNING UNDER VATTNET i den stora inomhuspoolen! Något jag aldrig sett tidigare.Maten har varit enastående god och jag har blivit glatt överraskad gång på gång. På lördagskvällen åt vi en trerättersmeny på LINNÉA ART RESTAURANT. Till förrätten serverades Artic Aurora lax på fyra sätt, en spännande förrätt där smaklökarna fick både leka och njuta. Till varmrätt bjöds det på Svensk Oxfilé med puré på rostad rotselleri, syrad lök, samt tomat och kardemummasylt serverad med sky på gröna enbär. En kulinarisk upplevelse som sedan avslutades med en lika superb efterrätt på Citron- och ingefärskaka med citrussallad och blodapelsinsorbet. En riktigt intressant smakkombination med mycket lyckat resultat. Att de satsat mycket på fina råvaror märktes i allra högsta grad och att råvarorna var inköpta från lokala gårdar gör helheten till det ännu bättre. Med tanke på hur vällagat och välsmakande maten var och till den fina servicen så är meny mycket väl värd sina 495kr.

Kosta Boda Art Hotel – Småland – Kosta – Sverige
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

4 Comments
 • Anonym
  januari 27, 2014

  Du snodde med dig den där nagellacksflaskan till mig va?! Hade nöjt mig med en av dom mindre varianterna också…;) Drömmer om att ha ett lack + läppstift vid mitt sminkbord men dom kostar ju lite så jag drömmer bara än så länge 😉

 • Anonym
  januari 27, 2014

  Ha, ha! Ja visst är dom snygga! Skulle gärna ha båda jag också!

 • Anonym
  januari 27, 2014

  Du snodde med dig den där nagellacksflaskan till mig va?! Hade nöjt mig med en av dom mindre varianterna också…;) Drömmer om att ha ett lack + läppstift vid mitt sminkbord men dom kostar ju lite så jag drömmer bara än så länge 😉

 • Anonym
  januari 27, 2014

  Ha, ha! Ja visst är dom snygga! Skulle gärna ha båda jag också!