1 ställe – 18 offergåvor

Christine Av Christine0 Comments2 min read114 visningar
Hon tar fram ett stora silverfat fullt av små handgjorda offergåvor. Jag räknar dom till 9 stycken och tar sen följe på Karina. Frågar om det är ok om jag fotograferar hennes dagliga ritual och svaret är ett glatt ja till leende. Med fatet över huvudet går hon ner till havet, fyller den lilla bägaren med vatten. Den fösta offergåvan får en plats vid de brusande vågorna som sköljer upp på stranden. Hon sätter sig på knä och plockar upp en blomma från fatet, doppar den i vattenbägaren och stänker under tystnad med en väl inövad handsvepning några droppar vatten över sig och offergåvan. Jag får en blomma i håret och en annan sätter hon i sitt eget hår. Vi går vidare under tystnad, vidare till nästa plats. I warungens kök placerar hon ut ytterligare två stycken och upprepar samma vackra handrörelse även där. Sen kliver hon upp på bordet och placerar offergåva nummer fyra i taket, även här med samma inövade vackra handrörelse och droppar av vatten faller blänkande ner i motljuset. Proceduren fortsätter runt om warngen och dofter av rökelser sprider sig snabbt. Den stora silverbrickan är slut på offergåvor efter att den nionde läggs på marken precis framför ingången. Och jag och Ketut sitter tysta och iakttar rökelsen från en som slingrar sig upp och bort tills det att den inte syns mer. Totalt 18 stycken placerar hon ut under samma dag. 18 stycken handgjorda offergåvor fyllda med allt från blommor till kex.

Warung Karina – Serangan – Bali
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

No Comments Yet.