Möhippa

Christine Av Christine8 Comments4 min read132 visningar
Lördagen den 1 december fick jag en FANTASTISK MÖHIPPA! En heldag här i Stockholm men med temat Asien. Det var kidnappning, sumodräkt, mini-språklektion i Thai, frågepromenad på stan och pulkaåkning i sumodräkt, kickboxning, lunch, minnes-frågesport om väninnorna, spa, massage, karaoke och middag på Koh Phangan där jag själv fick ta en plats i köket. Ha, ha!
Allt började med att jag fick ett brev på sängen kl 08:30, med en väldigt underlig packlista som innehöll både handvisp, morgonrock, bikini, sportbehå, festoutfit, 1 dl kattmat och mycket mycket mer. Och 30 min senare skulle jag stå färdig i hallen med en ögonbindel på. Hum… Björn ringde någon och sa på engelska att jag var färdig (och min hjärna började arbeta… engelska, vem? Hum… vadå?) och plötsligt hörde jag någon komma in genom dörren, jag fick ett par hörlurar med musik och sen blev jag bortforslad i en bil med någon okänd, som jag var helt säker på var en kille pga herrparfymen (men det var det naturligtvis inte utan en av tjejkompisarna som bara varit påhittig). När sen musiken och ögonbindeln åkte av befann jag mig hemma hos Christine F och en hel bunt rosaklädda vänner tjoade och tjöt! Det blev champagnefrukost i topisk stil och med drinkparaplyer i frukostjuicen.

Sen fick jag en snabb språklektion i Thailändska och skulle försöka lista ut vart nästa resmål skulle gå. Japan var svaret och en sumodräkt åkte plötsligt fram! I den fick jag gå en runda på stan och med ett anteckningsblock få goda råd inför äktenskapet. Och de som skulle svara stod redan förtryckt… kassörska, spärrvakt, busschaufför, äldre dam, pojke under 10, kändis osv. Tyckte personligen att jag klarade uppgiften galant! Och jag fick även många att le. Och trots att jag inte hann ikapp damerna med rullator, så lyckades jag haffa Lars Lejonborg genom att täcka dörren till 7-eleven, och han gav mig rådet “Fortsätt att äta gott!”.

En vända i pulkabacken hann jag också med. Men det var svårstyrt så jag kom ner med rumpan först. Och det var inte det lättaste att få plats på åksaken heller och barnen såg nästan förskräckta ut. Några sa till och med “mamma titta vilken tjockis”. Och ja, jag kunde inte annat än att hålla med. Det var enormt svårt att röra sig i den där stora dräkten. Hi, hi!

Efter pulkabacken vandrade vi vidare till nästa resmål, Bangkok, och jag fick svida om till ett par rosa leopardtights, rosa shorts och rosa linne och köra ett hårt pass av kickboxning mot mina väninnor. Mycket, mycket roligt!
Måste säga att det var en otroligt välplanerad möhippa där det inte fanns en lugn sekund utan roliga saker. Efter kickboxningen fick jag åter igen ögonbindel och det bar av till nästa resemål, Bali, som när jag fick av mig ögonbindeln var hemma hos Malin. Där hela vardagsrummet förvandlats till en grön djungel av stora växter och lampslingor (som hon lånat från jobbet) och på bordet dukades det upp en ljuvlig salladsbuffé. Alla åt med pinnar och det bjöds på många skratt då frågesport om gamla pinsamma händelser med väninnorna stod på agendan. Därefter blev det spa med ansiktsmask, bastu och massage. Snabbt omsvidande till partyoutfiten och en taxi tog ligan vidare till Odenplan och en icke finstämd stund på karaoke. Fy så vidarigt, förstår inte att folk gör sådant frivilligt. Men, men.  Jag och alla andra överlevda de hjärtskärande högljudda tonerna och resan for vidare till Thaland, restaurang Koh Phangan. Där var ett väldigt fint bord uppdukat åt oss med snäckskal och flertalet bilder på mig och Björn från året på Bali.

Underbart god mat dukades upp i mängder och avslutningsvis kom en i personalen fram med en kockmössa och jag fick ta plats i köket… för att fixa efterrätt. Och som jag försökte fuska med att inte vispa grädden förhand men dom tittade ju till mig alldeles för ofta. Koh Phangan har nämligen ett öppet kök så alla kan se in. Men jag fick till det jag skulle, bananasplit med mängder av grädde!

Det var en otroligt rolig och lyckad möhippa som höll igång från 08:30 på morgonen till 01:00 på natten då taxin styrde färden mot lägenheten. Men i taxin skojades det om att nu skulle jag få kvällens höjdpunkt, en manlig strippa som var hemma och väntade på oss. Och alla klev av med mig, men när jag öppnade dörren så fanns ingen hemma, ingen strippa tack å lov. Det vara bara en täckmantel för att alla skulle sova över. Ha, ha!
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

8 Comments
 • Anonym
  december 16, 2012

  Vilken möhippa jag hade kungligt roligt bara genom att läsa.Siv

 • Anonym
  december 17, 2012

  Ett tips när det är dags för dig att “hämnas” genom att ordna möhippa för nån annan, på temat manlig strippa: http://slaventommy.blogspot.comtips med glimten i ögatElisabet

 • Anonym
  december 19, 2012

  haha underbar dräkt å kommentaren från lejjonborg;)Såg verkligen ut som en härligt dag:)!!KUL å få se!!

 • Anonym
  december 30, 2012

  Det var SÅ kul att spendera dagen tillsammans med den blivande bruden! KUL hade vi!!! Nu ses vi på dagen D i Thailand. Puss och kram! Martina B

 • Anonym
  december 16, 2012

  Vilken möhippa jag hade kungligt roligt bara genom att läsa.Siv

 • Anonym
  december 17, 2012

  Ett tips när det är dags för dig att “hämnas” genom att ordna möhippa för nån annan, på temat manlig strippa: http://slaventommy.blogspot.comtips med glimten i ögatElisabet

 • Anonym
  december 19, 2012

  haha underbar dräkt å kommentaren från lejjonborg;)Såg verkligen ut som en härligt dag:)!!KUL å få se!!

 • Anonym
  december 30, 2012

  Det var SÅ kul att spendera dagen tillsammans med den blivande bruden! KUL hade vi!!! Nu ses vi på dagen D i Thailand. Puss och kram! Martina B