Costa Ricas skönhet!

Christine Av Christine6 Comments2 min read85 visningar
Enligt min menig så är detta Costa Ricas absoluta skönhet, RED EYED TREE FROGS. Om jag med en bild skulle beskriva landet så skulle de här grodor få stå som symbol, utan tvekan.

Costa Rica har många färgglada och GIFTIGA GRODOR men den här tillhör INTE en utav dom. Idag va vi till andra sidan gatan från där vi bor, till Arenal Natura, och lät en guide berätta och visade vad som finns här som är giftigt och inte. Det gällde både grodor och ormar, men tack å lov var de giftiga sakerna bakom nät och hoppade eller ringlade inte omkring fritt ibland oss. Men dessa söta rödögda grodor fanns inte instängda. Guiden pekade på ett blad och sa “här är Costa Ricas finaste groda”… hum… vi stod tysta och fundersamma och tittade på en helt grön klump helt utan andra färger och som satt orörligt på baksidan av ett grönt bad. Jag tänkte naturligtvis att nej nu måste guiden ha fel. This frog is sleeping. Now watch when I wake it up. Guiden doppade sina händer i vatten och förklarade att det var för att skydda grodan. Och när han plockade ner den, “den där gröna tråkiga klumpen” så var det plötsligt en söta sak som tittade på oss med enorma röda ögon. Grejen va tydligen att när dessa grodor sover så gömmer de alla sina färgglada delar och ser ut endast som en grön klump för att kamouflera sig. Smart!

XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

6 Comments
 • Anonym
  februari 13, 2012

  Riktigt härlig reseblogg! Älskar själv att resa och har en lite fråga som jag tänkte att du kanske har svar på. Jag ska i mars åka iväg till Indien, och ska bo på ett ställe som heter Norra Goa, ska vara borta i lite drygt två veckor och vill gärna hinna se så mycket som möjligt! Det ligger ganska långt från ställen som Dehli, Taj Mahal och floden Ganges och så. MEn har du någon erfarenhet av Indien och något ställe relativt nära Norra Goa som bara är ett måste, eller som du själv skulle vilja se? Du verkar ha så bra koll! 😀 Tack!

 • Anonym
  februari 15, 2012

  Ha ha!! Där är den ju! Äntligen, GRODAN. Riktigt fint. Å förmodligen sjukt giftig? Eller?

 • Anonym
  februari 15, 2012

  Nej de här grodorna var inte giftig. 🙂

 • Anonym
  februari 13, 2012

  Riktigt härlig reseblogg! Älskar själv att resa och har en lite fråga som jag tänkte att du kanske har svar på. Jag ska i mars åka iväg till Indien, och ska bo på ett ställe som heter Norra Goa, ska vara borta i lite drygt två veckor och vill gärna hinna se så mycket som möjligt! Det ligger ganska långt från ställen som Dehli, Taj Mahal och floden Ganges och så. MEn har du någon erfarenhet av Indien och något ställe relativt nära Norra Goa som bara är ett måste, eller som du själv skulle vilja se? Du verkar ha så bra koll! 😀 Tack!

 • Anonym
  februari 15, 2012

  Ha ha!! Där är den ju! Äntligen, GRODAN. Riktigt fint. Å förmodligen sjukt giftig? Eller?

 • Anonym
  februari 15, 2012

  Nej de här grodorna var inte giftig. 🙂