Nyepi Day – Tystnadens Dag

Christine Av Christine4 Comments1 min read83 visningar
Nyepi Day, Tystnadens Dag, inföll i år den 5 mars och utmärks av fullständig frånvaro. FLYGPLATSEN ÄR STÄNGD, INGA RESTAURANGER ELLER AFFÄRER ÖPPNA, INGEN CHECKAR IN ELLER UT FRÅN HOTELL, O GÅR MAN UT PÅ GATAN BLIR MAN DEPORTERAD. Så från det att solen går upp tills det att solen går upp igen följande dag får man inte gå ut ur sina hem, (utlänningar måste stanna på sina hotell), man får inte väsnas, inte göra några aktiviteter och inte ha några lampor tända. Allt för att övertyga onda andar om att ön är obebodd och ska lämna Bali i fred ytterligare ett år.
En minst sagt märklig dag. Som att vakna till en värld utan människor, till totalt tystnad, totalt öde. Och när det väl blev mörk, så blev det ofantligt mörkt
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

4 Comments
 • Anonym
  mars 6, 2011

  Oj, vilken lång dag det måste ha varit. Men skönt också säkert. Man glömmer lätt hur det skulle vara om vi inte hade tex lampor, radio osv… Ibland när jag varit ute lite längre tid i skärgården och bott i tält brukar jag tänka att det är inte särskilt mycket man behöver för att klara sig. Mitt vackraste kök är nog skärgårdsklippan med hela havet framför mig! Kram

 • Anonym
  mars 9, 2011

  ja men så märkligt:-men helt underbara bilder iaf:)

 • Anonym
  mars 6, 2011

  Oj, vilken lång dag det måste ha varit. Men skönt också säkert. Man glömmer lätt hur det skulle vara om vi inte hade tex lampor, radio osv… Ibland när jag varit ute lite längre tid i skärgården och bott i tält brukar jag tänka att det är inte särskilt mycket man behöver för att klara sig. Mitt vackraste kök är nog skärgårdsklippan med hela havet framför mig! Kram

 • Anonym
  mars 9, 2011

  ja men så märkligt:-men helt underbara bilder iaf:)