Luwak Coffe – "bajskaffe"

Christine Av Christine14 Comments1 min read112 visningar
Kopi Luwak är en mycket dyr sort av kaffebönor som skördas här i Indonesien. Men inte direkt från kaffebusken om ni tror det. Nej Kopi Luwak utvinns ur spillningen av det kattliknande djuret palmmård, som endast äter de bästa sorterna av kaffebären. Och efter att de passerat djurets matsmältningssystem kan kaffebönorna plockas ur dess avföring för rengöring och rostning.
Kaffet sägs vara “The world´s rarest gourmet coffee” och ska smaka väldigt gott. Någon som blir sugen? Vi köpte ju faktiskt en påse Luwak som souvenir från Kaliklatak Kaffeplantage och det tänker vi bjuda på… vi får ju främmande om någon vecka…
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

14 Comments
 • Anonym
  december 1, 2010

  Oj vad spännande! Den här urbajsningen kanske är det som Indonesiskt Kopi behöver eftersom jag inte blev så imponerad av den vanliga, obajsade sorten.Ta hem till Sverige och bjud på en kopp vetja 🙂

 • Anonym
  december 1, 2010

  Hmm, jag tar nog med eget kaffe./Anette

 • Anonym
  december 1, 2010

  Luktar det bajs också? Skulle iaf inte dricka skiten ^^

 • Anonym
  december 2, 2010

  Hejsan!Nu kan vi antligen somna med nyfikenheten stillad… I ett helt dygn har vi levt med ovissheten om “vem som skickade ett sms om bajskaffe” mitt i natten, och lamnade oss grubblande i morkret. Vi har gatt igenom alla vi kanner och vi kunde for varat liv inte begripa vem som kunde vara sa omogen, haha! Jolla sig med “bajskaffe” sadar! Erik hade svaga vibbar om att han hade last det nanstans alldeles nyss… Jag sa till slut att jag var overtygad om att det maste vara lillasyster Julia som haller pa att flamsatillsammans med sina kompisar. Ett dygn senare skulle Erik skoja tillbaka till den han trodde var Julia, men det visade sig vara Christine och Bjorn! Som pa riktigt kopt sig lite bajskaffe. Haha vi fick oss ett gott skratt :)/Martina

 • Anonym
  december 2, 2010

  Jag vill ha ett betyg på smaken sedan och har ni några kaffekorn kvar så smakar jag gärna när ni kommer hem. 🙂 Men jag håller med dig Christine, vem kom på idén att göra kaffet så från början? Den killen hade nog fått i sig något annat än bara kaffe….

 • Anonym
  december 2, 2010

  Hur mycket har ni av det där “bajskaffet” Kopi Luwak. Här kan man köpa 100 g för 279 kr men vet inte om det är äkta. Det blir ju ganska bra kilopris, skulle det fungera med svensk bondkatt om man får den att äta kaffebönor tro? Jag avstår min kopp, sälj kaffet och sätt pengarna på banken.Siv

 • Anonym
  december 3, 2010

  Kaffet kommer på ett eller annat sätt tas med till Sverige, så många kommer behöva smaka. Kaffet är om inte det dyraste i världen så bland de dyraste. Men det kommer härifrån och är därför mycket billigare här. Vi köpte ca 200g, direkt på kaffeodlingen, och de kostade 55Kr. Och då kommer det från djur som inte sitter i bur!

 • Anonym
  december 1, 2010

  Oj vad spännande! Den här urbajsningen kanske är det som Indonesiskt Kopi behöver eftersom jag inte blev så imponerad av den vanliga, obajsade sorten.Ta hem till Sverige och bjud på en kopp vetja 🙂

 • Anonym
  december 1, 2010

  Hmm, jag tar nog med eget kaffe./Anette

 • Anonym
  december 1, 2010

  Luktar det bajs också? Skulle iaf inte dricka skiten ^^

 • Anonym
  december 2, 2010

  Hejsan!Nu kan vi antligen somna med nyfikenheten stillad… I ett helt dygn har vi levt med ovissheten om “vem som skickade ett sms om bajskaffe” mitt i natten, och lamnade oss grubblande i morkret. Vi har gatt igenom alla vi kanner och vi kunde for varat liv inte begripa vem som kunde vara sa omogen, haha! Jolla sig med “bajskaffe” sadar! Erik hade svaga vibbar om att han hade last det nanstans alldeles nyss… Jag sa till slut att jag var overtygad om att det maste vara lillasyster Julia som haller pa att flamsatillsammans med sina kompisar. Ett dygn senare skulle Erik skoja tillbaka till den han trodde var Julia, men det visade sig vara Christine och Bjorn! Som pa riktigt kopt sig lite bajskaffe. Haha vi fick oss ett gott skratt :)/Martina

 • Anonym
  december 2, 2010

  Jag vill ha ett betyg på smaken sedan och har ni några kaffekorn kvar så smakar jag gärna när ni kommer hem. 🙂 Men jag håller med dig Christine, vem kom på idén att göra kaffet så från början? Den killen hade nog fått i sig något annat än bara kaffe….

 • Anonym
  december 2, 2010

  Hur mycket har ni av det där “bajskaffet” Kopi Luwak. Här kan man köpa 100 g för 279 kr men vet inte om det är äkta. Det blir ju ganska bra kilopris, skulle det fungera med svensk bondkatt om man får den att äta kaffebönor tro? Jag avstår min kopp, sälj kaffet och sätt pengarna på banken.Siv

 • Anonym
  december 3, 2010

  Kaffet kommer på ett eller annat sätt tas med till Sverige, så många kommer behöva smaka. Kaffet är om inte det dyraste i världen så bland de dyraste. Men det kommer härifrån och är därför mycket billigare här. Vi köpte ca 200g, direkt på kaffeodlingen, och de kostade 55Kr. Och då kommer det från djur som inte sitter i bur!