Susu

Christine Av Christine14 Comments2 min read118 visningar
Byracka, hundjäkel, stoppkloss, sötnos, gobit. Kärt barn har många namn sägs det och även denna envisa primadonna till hund. Hon heter Susu (uttalas soo-soo), vilket på Indonesiska betyder mjölk. Ett namn hon fått för sin vita päls. Och oftast kallar jag henne för stoppklossen, för det tycks vara hennes största funktion – att ligga totalt orörlig i mitten av vägen utanför grinden till vårt bostadsområde. Mopeder och bilar får köra runt och fotgängare kan få ett eller ett par ögonkast. Till en början såg jag henne som en tråkig hund och  totalt meningslös i sin funktion som vakthund, men ack så fel jag hade. Hon har mördat grannens katt, gillar att leka med (ta dö på) områdets råttor och hon avskyr uppenbart vissa människor som inte har på området att göra. Bra där! Plus att med tiden så har hon börjat gilla mig och Björn allt mer…

Och precis som Björn så gillar Susu små hårda kakor som förvaras uppe på kylskåpet. Men hur får Susu tag i kakorna? Jo genom att krafsa på dörren tills någon tröttnar och öppnar, eller så smiter hon in på egen hand utifall dörren står på glänt. Sen lägger hon sig framför kylskåpet och helt enkelt väntar ut oss. Byracka! Men det bästa med Susu har varit att så fort hon väl fått en kaka så springer hon ut igen med kakan mellan tänderna. Mycket praktiskt sätt att bli av med henne. Detta har fungerat jättebra i flera månader. Fram tills att jag hade gjort mig en smörgås med skinka på. Ville Susu ha hårda torra kakor efter det? Nej! Och ny protestmetod infördes. Strejk under soffan, på fel sida av ytterdörren enligt mig…

XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

14 Comments
 • Anonym
  oktober 14, 2010

  Ha jag gillar denna hund, den verkar ha lite i knoppen, den testar er, känns lite som en familjbestyr, jag ser fram emot fler händelser med hunden för den verkar vara lite snäll ändå. Tror den verkar gilla er;-) <3

 • Anonym
  oktober 14, 2010

  Den är jättesnäll mot dom den gillar, men det gillar inte hårda kakor längre. 🙂

 • Anonym
  oktober 14, 2010

  ser läskig ut den där..

 • Anonym
  oktober 15, 2010

  Smart hund! Fast jag som är lite hundrädd hade nog blivit rätt irriterad om jag hade varit i er sits. Gillar inte hundar som tigger. Ha en underbar dag! 🙂

 • Anonym
  oktober 15, 2010

  Tjena Christine!Grattis till utmärkelsen! :)Ni verkar ha det underbart och jag tycker att Susu verkar rätt underbar också :)Kram på dig Christine!/Gamla Mimmi

 • Anonym
  oktober 15, 2010

  Hej “Gamla Mimmi”, har vi blivit så gamla nu?! Nä inte redan va! 😉 Ja nog har vi det underbart allt. Björn är frisk nu tack och lov och Susu ligger inte kvar under soffan längre. Hi, hi! Hon har gett upp och min skinkmacka kommer hon aldrig att få, hur söt hon än är.

 • Anonym
  oktober 16, 2010

  Åh min favvoSusu… är väl mysigt med henne under soffan : ) Garvade gott när jag läste inlägget för jag vet ju precis hur envis hon är… ha ha

 • Anonym
  oktober 14, 2010

  Ha jag gillar denna hund, den verkar ha lite i knoppen, den testar er, känns lite som en familjbestyr, jag ser fram emot fler händelser med hunden för den verkar vara lite snäll ändå. Tror den verkar gilla er;-) <3

 • Anonym
  oktober 14, 2010

  Den är jättesnäll mot dom den gillar, men det gillar inte hårda kakor längre. 🙂

 • Anonym
  oktober 14, 2010

  ser läskig ut den där..

 • Anonym
  oktober 15, 2010

  Smart hund! Fast jag som är lite hundrädd hade nog blivit rätt irriterad om jag hade varit i er sits. Gillar inte hundar som tigger. Ha en underbar dag! 🙂

 • Anonym
  oktober 15, 2010

  Tjena Christine!Grattis till utmärkelsen! :)Ni verkar ha det underbart och jag tycker att Susu verkar rätt underbar också :)Kram på dig Christine!/Gamla Mimmi

 • Anonym
  oktober 15, 2010

  Hej “Gamla Mimmi”, har vi blivit så gamla nu?! Nä inte redan va! 😉 Ja nog har vi det underbart allt. Björn är frisk nu tack och lov och Susu ligger inte kvar under soffan längre. Hi, hi! Hon har gett upp och min skinkmacka kommer hon aldrig att få, hur söt hon än är.

 • Anonym
  oktober 16, 2010

  Åh min favvoSusu… är väl mysigt med henne under soffan : ) Garvade gott när jag läste inlägget för jag vet ju precis hur envis hon är… ha ha