Trafikolyckor…

Christine Av Christine2 Comments2 min read79 visningar

Det är faktiskt förvånande hur pass få olyckor vi sett i trafiken här. För med tanke på hur många mopeder det är, hur vägarns ser ut, hur smala de är och hur trafiken är i sig, så är det ett under att vi inte sett fler trafikolyckor än vad som går att räkna till på en hand. Men på vägen hem idag fick vi tyvärr en olycka precis framför oss, då en moped med två passagerare körde rakt in i en taxibildörr som öppnades. Trots att hastigheten var låg hade mopeden hade inte chans att väja ordentligt. Båda ramlade av mopeden som gled iväg på asfalten och damen i taxibilen bad så hemskt mycket om ursäkt och sa att hon inte sett dem. Olyckan slutade utan större skador, tack och lov, och vi körde vidare. Men det skapade en diskussion mellan mig och Björn ang om vems fel det var, vem kommer få stå för de skador som uppstod? Björn tror att det är mopedistens fel för det är alltid trafikantens fel. Men jag tror att de är damen som öppnade bildörrens fel. Hon kastade verkligen upp bildörren och alla vet väl att man inte kan öppna en bildörr på det sättet. Hade samma olycka inträffat i Sverige hade polis tillkallats och fått avgöra saken, men här fungerar de inte riktigt så enkelt. Jag tror att de drabbade här fick lösa problemet på egen hand och hur det slutade får vi aldrig veta.

XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

2 Comments
  • Anonym
    september 3, 2010

    Jag vill ju inte gärna ge Björn rätt… men jag tror faktiskt oxå att det alltid är den som kör som har ansvaret. Även om det är rätt stört.

  • Anonym
    september 3, 2010

    Jag vill ju inte gärna ge Björn rätt… men jag tror faktiskt oxå att det alltid är den som kör som har ansvaret. Även om det är rätt stört.