Taman Ujung Water Palace

Christine Av Christine8 Comments2 min read94 visningar
Ujung Water Palace, kallas i folkmun Taman Soekasada Ujung, och det byggdes 1919 utav Kungen av Karangasem, I Gusti Bagus Jelantik (som regerade i Karangasem mellan 1909 och 1945). Platsen lät han bygga för att välkomna och tillfredsställa speciella gäster och kungar från närliggande länder, och arkitekturen är en blandning av Balinesisk och Europeisk. Tyvärr förstördes mycket av palatset både 1963 och 1979 utav vulkanen Gunung Agung. Via återuppbyggnad och återskapande har man försökt få tillbaks det vackra och underbara med Ujung Water Palace, och även om man inte riktigt lyckats återskapa det helt, så kan man ändå se hur storslaget det en gång varit. 

Inom det stora inhägnade området finns tre stora pooler, en fontän, en utkiksplats, ett par öppna paviljonger placerade ute i vattnet och som man tar sig till via broar. I mitten av den största poolen står Kungen och hans familjs hus, som ha två ingångar från motsatt sida via två längre broar. Huset ser större ut från utsidan, inuti är det endast fyra rum och en öppen större hall. 

Från den högsta platsen inom området, 72 trappsteg upp, möts man av en enastående utsikt. Man ser ut över tempelområdet, havet, risfält, skog och vulkanen Gunung Agung (Balis högsta vulkan) som ståtligt sträcker sig upp mot himlen. 
Taman Ujung Water Palace – Tumbu Village – Karangasem Regency – Bali
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

8 Comments
 • Anonym
  maj 7, 2010

  Vilka coola bilder! Linda (igen :))

 • Anonym
  maj 7, 2010

  Jäklar va snabb du va på att kommentera, har knappt hunnit lägga in inlägget! 🙂

 • Anonym
  maj 7, 2010

  ha ha… inte mkt att göra med andra ord : )Linda

 • Anonym
  maj 8, 2010

  Inte visste jag att ni hade era body-doubbles med er där nere?! Kanske lika bra att ha dem med tanke på alla strapatser ni ger er ut på! Fantastiskt att ni lyckats fastna alla 4 på samma bild 😉

 • Anonym
  maj 7, 2010

  Vilka coola bilder! Linda (igen :))

 • Anonym
  maj 7, 2010

  Jäklar va snabb du va på att kommentera, har knappt hunnit lägga in inlägget! 🙂

 • Anonym
  maj 7, 2010

  ha ha… inte mkt att göra med andra ord : )Linda

 • Anonym
  maj 8, 2010

  Inte visste jag att ni hade era body-doubbles med er där nere?! Kanske lika bra att ha dem med tanke på alla strapatser ni ger er ut på! Fantastiskt att ni lyckats fastna alla 4 på samma bild 😉