Trafiken på Bali

Christine Av Christine10 Comments2 min read106 visningar
Jag kommer nog aldrig bli klok på trafiken här, speciellt inte den i Kuta. Jag har snappat upp att de är vänstertrafik (oftast). Men sen då? Det finns inga hastighetsskyltar, det finns inga skyltar över huvud taget, de verkar inte använda sig av högerregeln (eller i det här fallet de motsatta). Man kan parkera vart man vill, hur man vill, det ser inte ut att spela någon roll om man står i motsatt körriktning ens. Det spelar ingen roll vilken sida man kör om på, eller i vilken fil man står när det gäller rakt fram eller svängfil. En del rödljus existerar, men följs inte av alla. Enkelriktat gäller bilar men inte mopeder… ibland. Så för att komma till en slutsats…. -Kör bara och tänk inte på hur, för så gör alla andra och då tycks det fungera. Vill man passera en väg så går man enkelt rakt ut i gatan och håller upp ena handen som ett stopptecken. Det fungerar tydligen på alla gator oavsett storlek, nu senast stannade en tant upp hela motorvägen på så sätt för hon fick för sig att passera just där. Och det utan minsta antydan till att det vore något konstigt. Och alla kör glatt vidare så fort den som stoppat upp trafiken har passerat. Vid vilken ålder får man börja köra moped här? Ingen aning, kanske ju tidigare desto bättre. Hur många får man åka på en och samma moped? Hum, så många som får plats?! Ja ofta typ en hel familj bestående av mamma, pappa, två barn samt en hel del packning och ev en hund också. Ha, ha! Jag ska nog sluta fundera på hur jag ska få med mig kameraväska på våran moped, för det är verkligen ingenting i jämförelse med vad andra släpar runt på på sina mopeder.
JL Legian – Kuta – Bali
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

10 Comments
 • Anonym
  maj 5, 2010

  Hahahaha… herre gud:) hoppas ni har det underbart iaf! //Sandra

 • Anonym
  maj 6, 2010

  Modig tant! Föreställ Dig henne göra samma sak på Essingeleden… Då skulle hon nog få åka polisbil. Kanske inte så konstigt att det kan bli en del missförstånd i trafiken för De som kommer hit från andra länder. Kulturkrock och ibland då nästan bilkrock…

 • Anonym
  maj 6, 2010

  Ni kommer ju bli helt vilda i trafiken när ni kommer tillbaka till Sverige. Fast det är ju lååångt till dess! 🙂

 • Anonym
  maj 6, 2010

  Vilda i trafiken sen när vi kommer hem?! Ha, ha! En av oss är det redan innan han kom hit! 😉

 • Anonym
  maj 6, 2010

  Haha.

 • Anonym
  maj 5, 2010

  Hahahaha… herre gud:) hoppas ni har det underbart iaf! //Sandra

 • Anonym
  maj 6, 2010

  Modig tant! Föreställ Dig henne göra samma sak på Essingeleden… Då skulle hon nog få åka polisbil. Kanske inte så konstigt att det kan bli en del missförstånd i trafiken för De som kommer hit från andra länder. Kulturkrock och ibland då nästan bilkrock…

 • Anonym
  maj 6, 2010

  Ni kommer ju bli helt vilda i trafiken när ni kommer tillbaka till Sverige. Fast det är ju lååångt till dess! 🙂

 • Anonym
  maj 6, 2010

  Vilda i trafiken sen när vi kommer hem?! Ha, ha! En av oss är det redan innan han kom hit! 😉

 • Anonym
  maj 6, 2010

  Haha.