White Nosed Coati

Christine Av Christine0 Comments1 min read58 visningar
Dessa söta små varelser såg vi längs vägen och de var inte de mista skygga för oss. De kallas för WHITE NOSED COATI och är tydligen ett vanligt djur i Costa Rica. Så otroligt söta!

Fakta: Vitnosad näsbjörn vistas både på marken och i träd. När den går på marken håller de svansen upprätt och på träd används svansen för att hålla balansen. Vanligen är denna art aktiv på dagen. Honor och ungdjur lever i grupper med upp till 30 individer medan hanar lever ensamma. Den långa svansen har ett mönster av ringar men teckningen är inte lika tydlig som hos vanlig näsbjörn. Vitnosad näsbjörn når en kroppslängd av cirka 63 centimeter, en svanslängd av ungefär 50 centimeter och en vikt mellan 3 och 5 kilogram.</div
La Fortuna – Costa Rica
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

No Comments Yet.