"Och plötsligt så kommer det en skur"

Christine Av Christine1 Comment2 min read64 visningar

Nu har vi rest runt i Costa Ricas djungel i en vecka och bott på lite olika ställen. Vi har haft det fuktiga klibbiga klimatet runt oss dygnet runt och då och då även upplevt en och annan skur. Men naturligtvis, regnskog och regn hör ju ihop. Nu bor vi på Tree House Hotel utanför La Fortuna och först nu insåg jag att “jaha NU har vi upplevt de tropiska regnet på riktigt”. Man kan sammanfatta det enkelt genom att säga “precis när det regnar som bäst så kommer det en skur”. Igår hade jag sett fram emot vår dagsutflykt på HANGING BRIDGES och vandringen till vulkanen Arenal för att se dess röda lava, samt det stora vattenfall på 70 meter som vi skulle passera och även bada vid. Allt detta hade jag sett fram emot att göra i strålande solsken, eller åtminstone i halvklart väder. Men där tyckte tydligen vädergudarna något helt annat. Natten innan så började det att regna. Och bra tänkte vi, för då kommer det vara fint väder i morgon.

Men nja, regnet höll i sig till dagen därpå. Vi tog på oss badkläder, badshort, linne, samt köpte varsin kycklinggul poncho. Sen va det bara att börja vanda, genom regnskog och bland de enorma broar som sträckte sig över djupa dalar och vatten. Men herre gud vad det regnade. Kan säga att jag aldrig någonsin upplevt så mycket regn någonsin. Det var som om någon kastade hinkar med vatten över oss, och det kan inte ha funnits något mellanrum mellan alla vattendroppar som störtade mot oss. Men roligt och intressant vandring blev i alla fall! Och Malin chockade guiden med att bevisa att tjejer absolut kan klättra i lianer.

På sista etappen, vägen ner till vattenfallet La Fortuna, så regnade det som värst och min “basouka” (min stora kamera som dom kallar för basouka här nere) fick stanna i bilen och i torrt förvar. Och tyvärr fick inte hela vattenfallet plats i den lilla vattentäta kameran.

XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

1 Comment
  • Anonym
    januari 8, 2009

    Också en kalldusch fick jag som försökte ringa på tfn numret ni ordnat, förstod inte ett ord och förmodligen skulle jag knappa in någon siffra men se det gick inte att förstå.Har i vart fall försökt att få kontakt. Roligt att få följa era strapatser och se alla fina bilder. Hoppas ni har det riktigt bra.