Nyårsfeeling

Christine Av Christine0 Comments3 min read78 visningar
Nyårsafton….de sista skälvande timmarna av året är här. Antingen går vi och grämer oss över att året är slut, eller så tillhör vi skaran som längtar efter något nytt, en nystart. Vilken grupp vi än tillhör så är nyårsafton lite magisk för de flesta av oss. Man får klä upp sig lite, man får dricka champagne, äta lyxig middag, titta på fyrverkerier och man är med sina nära och kära.
HUR FIRAR MAN DÅ NYÅRSAFTON I COSTA RICA? En galamiddag utlovades, det kändes bra. Det kan innebära att det blir en sådan där härligt lyxig känsla av att få en trerätters serverad till bordet. Ett glas iskallt chardonney till hummersoppan, få rött vin serverat till det goda köttet, vita linneservetter och en fantastisk efterrätt.
Det blev inte riktigt så… Ingen nämnde över huvud taget att det var nyårsafton på hela dagen. När vi kommer till middagen i våra bästaste galakläder(finaste strandklänningen och ett par flip-flop) , lite smink, lite smycken, lite extra piffade för kvällen helt enkelt. Ja, då möts vi av trötta turister i slitna bermuda shorts och hood-tröjor på middagen. Vad är detta?! Det är nyårsafton med galamiddag, då ska man vara fin!
Vi tar plats i matkön för att bli utfodrade med läckerheterna(lite matbespisning över det hela) Vi skulle alltså inte bli serverade vid bordet idag heller…. Vi fick inte hummersoppa, vi fick stekta grönsaker, som vanligt. Vi fick inte kött och rött vin. Vi fick en mörbultad kalkon slafsigt upplagd på fat med potatismos till. Och vinet, det såg vi inte skymten av. Det finns inte att tillgå här. Så det blev en kall öl istället. Efterrätten var som vanligt någon typ av sockerkaka med en smet på. Gott, men konstigt på något vis. Så här sitter vi, tre svenskor, uppklädda och med höga förväntningar och tuggar på en seg kalkon…på NYÅRSAFTON!!!!
Med tunga steg går vi till baren för att, som vi trodde, ensamma fira in det nya året i någon kall öl eller så. Men vad väntar här? Jo, det är nu det börjar…
Här spelas inhemsk salsamusik, här blandas härliga fruktdrinkar och här är människor uppklädda och glada! Efter mycket skratt och ett par drinkar i baren börjar rumpan liksom röra sig på stolen, det går inte längre att sitta still. Salsarytmerna drar med oss ut på dansgolvet och partyt börjar på riktigt. Det är nyårsafton!! På riktigt! När sedan personalen kommer och delar ut hattar, skallror, visselpipor och masker, ja, då är succén ett faktum. Precis innan 12-slaget får vi varsitt iskallt glas champagne. Musiken tystnar för någon minut. Amerikanare, Costa ricaner, chilenare, fransmän, engelsmän, danskar och så vi tre brister så ut i HAPPY NEW YEAR! Alla dansar, kramar om varandra och önskar ett gott nytt år! Salsan och drinkarna avlöser sedan varandra och tre svenska flickor ser fram emot ett fantastiskt 2009!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!
/Elin, Christine & Malin
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

No Comments Yet.